Zuides

Aan de Zuides staan vandaag de dag, naast verschillende woningen/ appartementen, het ontmoetingscentrum ‘de Boerhoorn’. De foto rechts is van begin 1975. De sporthal staat al en de fundering van het ontmoetingsgedeelte en de hal. De linker foto is van van 1979 met uitzicht op de ingang en parkeerplaats van de boerhoorn. In 2000 is er verbouwing en uitbreiding. (foto’s zijn mogelijk gemaakt door het Rolder Historisch Genootschap)

Hiernaast heeft het groene kruisgebouw hier gestaan Op de hoek van de Zuides en de Grolloerstraat.

 

Groene Kruis gebouw met de daarbij behorende woning aan de Zuides. Foto van jaren 1960. (foto/ tekst mogelijk gemaakt door RHG)

 

De linker foto is genomen op 9 april 2001. Het is gebouwd in 1958. Op de rechter foto is te zien dat de sloop in volle gang is.(24-11-2001) Het plan was om woningen op dit perceel neer te zetten. Tot op heden ligt het terrein nog braak. (foto’s zijn mogelijk gemaakt door het Rolder Historisch Genootschap)

 

De oude MAVO aan de Zuides. Op deze locatie zijn later appartementen gebouwd.

 

Hier een foto van de appartementen aan de Zuides. De foto is van 7 april 2007 genomen vanaf de Boerhoorn richting de Nijlanderstraat. De appartementen zijn net klaar, het plantsoen moet nog worden aangelegd. (foto’s zijn mogelijk gemaakt door Rolder Historisch Genootschap)

 

Geschiedenis: straatnaam Zuides