Buurtvereniging Zuides

De straten van de Zuides

Binnen het gebied van onze buurtvereniging Zuides bevinden zich 9 straten. Op deze site streven wij ernaar van elke straat foto’s ‘uit de oude doos’ en een stukje achtergrondinformatie te plaatsen.

Heeft u zelf nog foto’s of verhalen van wanneer uw woning is gebouwd of over de historie van uw straat, dan willen we graag met u in contact komen. Zo kunnen we een mooi overzicht maken van de verschillende straten door de jaren heen.

Deze bovenstaande foto dateert uit 1974 genomen vanaf de Zuides. Van het ontmoetingscentrum ‘Boerhoorn’ is nog niets te zien (deze foto is mede mogelijk gemaakt door het Rolder Historisch Genootschap).

Op deze foto is rechtsboven de Zuides zichtbaar. Datering van deze foto is onbekend. (foto van RHG)

Eerste woningen zichtbaar achter de molen. (RHG)

foto van begin jaren ’50. Deze foto is ook in de krant gepubliceerd op 15/1/1985. Op de voorgrond de molen van Rolde, daar achter een aantal woonwagens naast de zuivelfabriek in vol bedrijf. Nog volop ruimte in de kom van het dorp. Langzaam maar zeker zou een groot deel daarvan worden volgebouwd. (RHG)

Luchtfoto van Rolde datering 1957 (RHG)

Veel foto’s en teksten zijn mogelijk gemaakt door het Rolder Historisch Genootschap (RHG). We zijn hen zeer erkentelijk dat we gebruik mogen maken van deze beelden en teksten. Wilt u meer weten of lid worden van RHG kijk dan op de site ; http://www.rhg-rolde.nl/